Velký či malý penis kdo o tom rozhoduje?

14.04.2011 17:08

Člověk je živočich s velkým penisem kvůli ženské vybíravosti

Kanadští vědci přinesli tento týden závěry prvního výzkumu, který prý dokazuje, že se ženám skutečně líbí muži s velkými pyji. Pánové, které tahle informace zarmoutila, můžou být právem naštvaní pouze na ženy. Podle evolučních biologů jsou totiž ony těmi, které rozhodly o tom, že budou mít samci druhu Homo sapiens sapiens ve srovnání s jinými živočichy poměrně velké penisy.

kamagra,sildenafil,sibutramin,adipex

Člověk jako druh má skutečně v poměru k tělu hodně velký pohlavní úd. Rozhodně mezi primáty v tomto výrazně vede. Evoluční biologové vše vysvětlují přírodním výběrem. To ženy, kterým v pravěku nebránilo ve výhledu oblečení, mohly snadno rozeznat mezi muži ty s velkým pyjem. A takový nadsamec se pak těšil přízni mnoha partnerek. A měl více potomků.

Potud by teorie byla skvělá, kdyby se však velikost penisu dědila z otce na syna. A ono tomu tak jednoduše není. O velikosti pohlavního údu svého syna rozhoduje vyjma jiných faktorů především matka. Na ní záleží, jak vysokou má hladinu pohlavních a jiných hormonů během těhotenství, kdy dochází u plodu k formování a vývoji penisu.

Jedno je jisté, ženám na velikosti penisu záleží. A Kanaďané to prokázali. Poprvé se na tuto otázku žen přímo neptali, protože mnohé ženy mohou tvrdit vědomě opak. Místo toho je nechali anonymně hodnotit různé postavy mužů, na nichž byly viditelné různě veliké penisy. Ženám se nejvíce líbili vysocí muži s velkým pyjem.

„Naše výsledky naznačují, že ženské preference sexuálních partnerů mohly hrát významnou roli v evoluci relativně velkého lidského penisu. Před existencí oblečení nezatažitelný penis mužů mohl být velkým lákadlem k pohlavnímu styku,“ tvrdí kanadští autoři.

 

Zpět